Charles Dickens: Malá Doritka

20. červen 2020

Dvoudílná dramatizace částečně autobiografického satirického románu o instituci vězení pro dlužníky. V režii Jiřího Horčička účinkují Radoslav Brzobohatý nebo Jana Paulová.

Účinkují: Radoslav Brzobohatý, Jana Paulová, Eva Horká, Jan Šťastný, Blanka Bohdanová, Jiří Holý, Antonie Hegerlíková, Oldřich Vlach, Jaroslava Adamová, Ivan Řezáč a Antonín Molčík
Napsal: Radoslav Lošťák
Dramaturgie: Ivan Hubač
Překlad: Emanuel a Emanuela Tilschovi
Zvuk: Miloš Kot
Režie: Jiří Horčička
Natočeno: v roce 1995

Amy Dorritová, přezdívaná Malá Doritka, se narodila v Maršálském vězení pro dlužníky, v kterém je vězněn její otec William Dorrit. Její matka už dávno zemřela a ona se teď snaží otci všemožně pomoci. Začne tedy pracovat u zámožné ženy, paní Clennamové, jejíž syn Artur se právě po několika letech vrací z cest domů.

Čím si získá chudá a nevzdělaná Amy mladého, bohatého Artura? Z jakého důvodu zaměstnala paní Clennamová Malou Doritku? Proč Artur chodí navštěvovat Williama Dorrita do vězení? Je Arturova chůva Affery opravdu blázen? Jak se William Dorrit dostal do vězení? Podaří se mu získat ztracenou svobodu?

Charles John Huffam Dickens

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete i jako podcast na portálu mujRozhlas.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související