O klukovi, který neuměl zlobit. Poslechněte si vtipný příběh od Arnošta Goldflama

26. únor 2023

To bylo tak... Malý Jeníček neumí zlobit. A jak rodiče vědí, takoví kluci se vyskytují jen v pohádkách. Však jsou jeho maminka s tatínkem pohádkově šťastni, že mají takového syna. Ale ani v pohádce nemůže mít jejich štěstí dlouhého trvání. Vědecká a pedagogická odbornice magistra Klopotná objeví, že děti, které zlobit neumějí, jsou vážně narušené, a proto se zlobit prostě naučit musí. Co bude dál, to vám prozradí původní rozhlasová pohádka Arnošta Goldflama. 

Účinkují: Jiří Vyorálek, Petra Bučková, Michal Bumbálek, Adam beránek, Eva Novotná, Jan Ženatý, Jan Kyncl
Dramaturgie: Tomáš Sedláček
Hudba: Jan Kyncl
Režie: Hana Mikolášková
Natočeno: 2009

Goldflamův humor a vtip blízký dětem našel souzvuk s režisérkou Hanou Mikoláškovou a herci, které si do pohádky vybrala. Vzorného Jeníčka skvěle hraje malý Adam Beránek, jeho šťastně nešťastné rodiče Michal Bumbálek s Petrou Bučkovou a přeodbornou magistru Klopotnou Eva Novotná. Hudbu k písničkám napsal Jan Kyncl. Poslechněte si pohádku a jistě budete mít radost z toho, jak Jeníček zlobil, i když se přece jen zlobit nenaučil.

Další hry a četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , Český rozhlas Dvojka
Spustit audio

Související