Být zpěvačkou je krásné, ale přišlo mi to málo. Najednou mám velkou potřebu tvořit, svěřuje se Lucie Bílá

8. červen 2023

„Když přijdu do divadla a jsem tam sama, tak si s ním povídám. A říkám mu: Počkej, my toho spolu ještě zažijeme! Jsem zamilovaná do svého divadla,“ vyznává se populární zpěvačka, herečka a principálka. Naučila se přijímat lichotky? Čím se zabývá, když sedí dlouhé hodiny v autě? Na co věnuje obnos z prodeje svých šperků? Jak došlo na její spojení s kapelou Čechomor? Zpívá jen to, co ji baví? A kam by vás ráda pozvala?

Lucie Bílá

Po 15 letech odešla z Karlínského divadla, aby se naplno věnovala tomu svému. Smutek z loučení se prý nekonal. „Bylo to moje rozhodnutí, tak jsem si to užila. Lidi musí umět odcházet v tom nejlepším.

Zažila jsem tam krásné věci, ale já jsem tak zamilovaná do svého divadla! Mám tam svůj tým, který na mě závisí. V Karlíně jsem byla jen herečka, najatá síla, která je nahraditelná. Ale u mě doma, v tom mém divadle, to tak není. Tam jsou moje investice, myšlenky a lidi. A já je nechci zklamat.“

„Být zpěvačkou je krásné,“ přemítá Lucie Bílá. „Někdo vás hezky oblékne, učeše, vy zazpíváte, lidi vám zatleskají a dostanete kytku. Ale přišlo mi to málo. Najednou mám velkou potřebu tvořit.“

„Celé léto budu v tom svém milovaném divadle a moc mě to tam baví,“ odpovídá se smíchem na otázku, jaké má plány na léto. „Mám alergii na volno,“ dodává Lucie Bílá v Radiocafé Vinohradská 12.

Lucie Bílá

  

autoři: Tereza Kostková , eh

Související