Být na jevišti je povznášející. Člověk časem otupí a je třeba si to připomínat, myslí herec Lukáš Příkazký

9. leden 2023

Kdy poprvé pocítil důležitost role? „Na maturitním představení na konzervatoři. Kostýmy, světla, jeviště a opona… Hrál jsem Mefista,“ vzpomíná herec. Má doma lidový kroj? Dlouho si nekopl do balónu? Jak moc se ho dotýká víra? Je pro něj důležitější natáčení, nebo divadlo? Co mu přináší natáčení seriálů? Bojí se o práci? Poslechněte si rozhovor s hercem, kterého můžete znát z rozhlasových her živě Podivný odkaz doktora Jekylla a pana Hyda nebo Ze Země na Měsíc.

„Byl to muzikál, měli jsme živou hudbu a byl to velký projekt. Moc nás to bavilo. Každý z nás měl velkou hereckou příležitost.“ Jaký to byl pocit? „Stát na jevišti je povznášející. Člověk časem otupí a občas si ani neuvědomí, co má, ale myslím, že je třeba si to připomínat. Není to obyčejná disciplína.“

Lukáš Příkazký má konzervatoř i DAMU. „Vzali mě do Prahy na DAMU a otec mi tehdy řekl: Je jedno, jestli školu doděláš, ale budeš v centru dění. Na nějakou práci nebo brigádu ale nebyl čas. Byla to mylná představa a jsem rád, že jsem školu dotáhl do konce,“ uzavírá v Blízkých setkáních herec.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související