Arthur Conan Doyle: Opatské sídlo. Sherlock Holmes vyšetřuje vraždu tyranského manžela

16. březen 2024

Sherlock Holmes opět řeší nový případ. Se svým přítelem Watsonem se vydává do Kentu, aby odhalil pachatele loupežné vraždy. Pro policii je zločin ve vysoké šlechtické společnosti uzavřeným případem, ale Sherlock Holmes má tušení… V hlavních rolích uslyšíte Viktora Preisse a Otakara Brouska.

Dramatizace: Jaroslava Strejčková
Účinkují: Viktor Preiss, Otakar Brousek st., Viktor Vrabec, Jana Boušková, Marie Marešová a Ivan Trojan
Dramaturgie: Hynek Pekárek
Překlad: František Jungwirth
Režie: Josef Červinka
Natočeno: v roce 1997

Detektivní román sám Arthur Conan Doyle zařadil mezi svých 12 nejoblíbenějších případů Sherlocka Holmese, a to v anketě časopisu The Strand Magazine, na jehož stránkách se sherlockovská legenda zrodila.

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.