Aňa Geislerová: Herectví pro mě bylo terapií. Vyhovovalo mi, že nemusím být sama sebou

5. červen 2018

„Najednou ztrácím potřebu sama sebe opouštět,“ říká herečka, která nedávno dostala novou roli. Stala se předsedkyní poroty pro udílení cen na zlínském filmovém festivalu.

„Pro mě bylo herectví terapií a vyhovovalo mi, že nemusím být sama sebou. Najednou ale ztrácím potřebu sama sebe opouštět. Cítím se spokojená, ukotvená, je mi se sebou dobře a říkám si: Ty jo! Nevím, jestli třeba nebudu prodávat jabka na trhu,“ říká Aňa Geislerová.

Ceny považuje za bonus filmové práce, hlavně té herecké, která je těžko definovatelná. „Je tam díl něčeho nepopsatelného, pak taky talent a štěstí,“ myslí si. „Cen mám dost, ale mám i některé vysněné: toužím po karlovarské ceně. Studovala jsem i tu zlínskou. Je povedená. Tu chci taky!“

Umí se ještě vrátit do dětství? O čem bude její nová kniha? Baví ji nové technologie? Poslechněte si ze záznamu.

autoři: vlk , eh
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.