A takhle si nás pořád s bráchou pletou a mají mě za pošťáka Ondru, vypráví herec Ondřej Kavan

14. prosinec 2023

Jeho bratr Martin vystupuje v televizním pořadu Pošta pro tebe. „Řekli mu, že nesmí vystupovat jako Martin, protože je to blbý, ale bude pošťák Ondra. Ukradli mi jméno!“ Jak přistupoval k roli Adolfa Hitlera? Co dělal v době pandemie? A jak se mu žije na ranči s koňmi?

S Poštou pro tebe se více či méně vtipné záměny stávaly často. „Nastal velký chaos, když jsem v seriálu Světla pasáže začal hrát Martina. Pak už si nás pletli úplně všichni. I doma!“

Co nastalo, když se jednou dokonce bratři před kamerou potkali? „Po natáčení mě z jednoho časopisu pozvali k rozhovoru. Ujistil jsem se raději, že opravdu chtějí rozhovor se mnou. Druhý den mi paní redaktorka volala s doplňující otázkou: Necítíte se při práci svázán postavou pošťáka Ondry?“

V dětství dával Ondřej Kavan mladšímu bratrovi co proto. „Masíroval jsem ho strašným způsobem. Když mi bylo 14 let a jemu 10, chtěl jsem, aby mi zavázal boty. Řekl tenkrát, že ne, a dal mi takovou ránu do ramene, až mi vyhrkly slzy. V tu chvíli skončila moje nadvláda a byli jsme si rovni,“ vzpomíná herec.

„I když se nevídáme kvůli práci moc často, máme spolu bratrský vztah v tom nejlepším slova smyslu,“ uzavírá Ondřej Kavan v Blízkých setkáních z Radiocafé Vinohradská 12.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související