O radosti z jídla i ze života: Nízkosacharidová dieta. Jaký je obsah sacharidů v ovoci a zelenině? Je rozdíl mezi sacharidem a cukrem?
Je omezení sacharidů vhodné pro všechny? A co ketogenní dieta a nebo různé keto koktejly? Vadí cukr v mléčných výrobcích? Jaké jsou nejčastější zdroje cukru? Jak řešit chuť na sladké? Na co je třeba dát si pozor? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Veroniky Pourové.
Související
-
O radosti z jídla i ze života: Cukr. Je třtinový cukr zdravější alternativou? A co umělá sladidla?
Lze cukr z jídelníčku vyřadit úplně? Je přírodní cukr v potravinách lepší, než ten přidaný? Kolik cukru můžeme zkonzumovat? Jak jsou na tom sirupy? A co čekankový sirup?
-
O radosti z jídla i ze života: Sacharidy. Jak pracovat s chutí na sladké?
Jaké jsou vhodné zdroje? Je nějaká denní doba, kdy je lepší se jich vyvarovat? Jak pracovat s chutí na sladké? Tereza Bebarová se ptá nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
-
O radosti z jídla i ze života: Dělená strava. Existují nevhodné kombinace potravin?
Co si představit pod pojmem dělená strava? Jaké jsou skupiny potravin? Co dodržování jejích principů slibuje? Tereza Bebarová se ptala nutriční terapeutky Andrey Jakešové.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.