„Zřítila jsem se přímo na rakouského velvyslance.“ Omeletky Haliny Pawlowské

12. únor 2022

Říká se, že smích je jediná důstojná cesta ze zoufalství. Téma dnešních Omeletek totiž zní: Kdy jsem byla za blba, aneb kdy jsem se sama sobě musela smát.

Účastnila jsem se jednou plesu olympioniků. Dělala jsem tam rozhovory pro společenský televizní magazín a byla jsem unavená. Mluvila jsem dlouho s Emilem Zátopkem a pak jsem se s takovým tím bodrým, moderátorským úsměvem podívala na jeho ženu a řekla jsem: „A co byste nám k tomu řekla vy, paní Čáslavská?!" A manželka pana Zátopka suše řekla: "Já jsem Zátopková!"

Helenka ze všech Helenek nejveselejší

Se jmény mám pořád potíže, jednou jsem třeba měla jako hosta v Banánových rybičkách Helenu Růžičkovou. Už byli v sále diváci, už se točilo, já se velkolepě napřáhla a zvolala jsem: „Přichází paní Helenka… a pak jsem se zasekla a musela jsem vynaložit veškerou energii, abych nevykřikla jméno Vondráčková!

Věděla jsem, že nepřijde Helenka Vondráčková, ale jméno Růžičková mi vůbec nechtělo naskočit, zrudla jsem, zpotila jsem se hrůzou a pak, po předlouhé pauze jsem vykřikla. Helenka ze všech Helenek nejveselejší! "

Smíchy se dusili i operní pěvci

Večírek rakouského velvyslanectví byl v hotelu Intercontinental. Vše bylo v Mozartovském duchu a já měla na sobě sukni, která byla hodně široká a šustila… Já byla na tu sukni tak soustředěná, že když mi páže u vchodu podalo šampaňské, tak jsem se na chlapce upřeně zadívala a tázavě jsem řekla: „ Kde je sukně?!" Chtěla jsem samozřejmě říct šatna. Kluka jsem vykolejila, sebe taky.

Navíc mne tlačily boty. Když pěvci zpívali árii z Kouzelné flétny, tak jsem si nenápadně opřela lodičku o lenošku. Zřítila jsem se přímo na velvyslance, a jeho ženu ošplouchla šampaňským. Pak jsem začala po velvyslanci drsně šplhat nahoru. Pěvci se začali při zpěvu dusit smíchy a já panu velvyslanci řekla: „Klidně mne můžete dát zavřít!" A paní velvyslancová byla tak nadšená z toho, jak jsem jejího muže znemožnila, že se mnou chtěla flámovat až do rána…

V Omeletkách se dozvíte, kdy se sama sobě smála Martina Hudečková a David Kraus. Uslyšíte povídku Karla Krenka Malý zimní příběh.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

autoři: Halina Pawlowská , zk
Spustit audio

Související