Růže z Bertramky. Původní rozhlasová hra o přátelství W. A. Mozarta s manžely Duškovými

6. leden 2024

„Moji Pražané mi rozumějí!“ prohlásil po závratném úspěchu Dona Giovanniho v říjnu 1787 Wolfgang Amadeus Mozart. K těm, kdo byli přípravám premiéry nejblíže, patřili manželé Duškovi, v jejichž vile Bertramka Mozart své dílo dokončoval. Komorní hra Zdeňky Psůtkové přibližuje nejen zrod nesmrtelné opery, ale také výjimečného přátelství, které vyrostlo mezi Mozartem a pěvkyní Josefínou Duškovou.

Hudební improvizace: Jaroslav Přibyl
Účinkují: Martin Stropnický, Gabriela Vránová, Luděk Munzar, Soňa Dvořáková, Ladislav Frej, Jiří Adamíra, Viola Zinková, Vlastimil Fišar, Ljuba Krbová, Libuše Švormová, Julie Jurištová, Petr Oliva, Jiří Koutný, Milan Neděla, Josef Bláha, Jorga Kotrbová, Otto Lackovič, Ferdinand Krůta, Artur Šviha, Hana Kofránková a Jitka Soběhartová
Napsala: Zdeňka Psůtková
Dramaturgie: Josef Hlavnička
Režie: Hana Kofránková
Natočeno: 1987

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související