Vychází nová kniha Mileny Lukavské "Kde je doma Hajaja"

3. březen 2011

Rozhlasový pohádkový skřítek letos oslaví již 50. narozeniny. Jedním z jeho dárků (nejen) pro nejmenší posluchače Dvojky Českého rozhlasu je úpně nová kniha Mileny Lukavské nazvaná "Kde je doma Hajaja".

Kniha vychází v nakladatelství X.Y.Z. a ČRo 2 je mediálním partnerem.
A kdo jiný by o Hajajovi mohl psát než jedna z jeho dlouholetých autorek (a také moderátorek dalšího pořadu pro děti Domino), než Milena Lukavská.
Hajaja vypráví dětem každý večer pohádky před spaním. A aby ho slyšeli i dospělí, propůjčují mu hlas různí herci. Prvním byl Vlastimil Brodský. I ten by nedávno oslavil narozeniny.

Co se o knize píše na stránkách nakladatelství:
"Je tomu již 50 let, co na vlnách Československého rozhlasu "procitl" neviditelný Hajaja v prvním pohádkovém příběhu na dobrou noc. U příležitosti tohoto jubilea vychází tato kouzelná knížka.
Víte, kde bydlí skřítek Hajaja? Znáte jeho kamarády? Ne? Tak to si musíte přečíst knížku, v níž teta Milena, která Hajajovi často pomáhá, vypráví, co se stalo Hajajanech. To je vesnička, kde žijí se skřítkem jeho kamarádi - víly, hodný drak, ubrečený obr, Čokoládová Madlenka a ještě mnoho dalších. O všech vám teta Milena poví krátký pohádkový příběh, protože za nimi nejednou byla."

Milena Lukavská: Kde je doma Hajaja

V přiloženém souboru najdete také ukázku z knihy (soubor najdete také na stránce X.Y.Z.).

Milena Lukavská při autogramiádě knihy Kde je doma Hajaja

V úterý 22. března jste se mohli v Českých Budějovicích potkat s autorkou knihy Milenou Lukavskou. V místním kulturním centru se totiž konala beseda s autorkou a následná autogramiáda knihy.

Milena Lukavská v Českých Budějovicích (s Hajajou) při autogramiádě nové knihy
autor: ČRo Dvojka
Spustit audio