Pohádková ordinace doktora Bálka. Vyprávění o podivné nemoci královského kouzelníka Semtamtrika

31. prosinec 2023

Doktor Bálek dostane od krále náročný úkol. Musí uzdravit dvorního kouzelníka Semtamtrika. Jenže jeho nemoc je záhadná a léčba ovlivní osud celého království. Dr. Bálek k složitému případu musí přizvat další odborníky. Společně s dr. Omedárem a dr. Užbou ale zjistí, že původ nemoci má leccos společného s neočekávanými námluvami princezny Natálky.

Osoby a obsazení: Dr. Bálek (Michal Bumbálek), Dr. Omedár (Marián Chalány), Dr. Užba (Roman Blumaier), Zdravotní sestra (Sylva Siničáková), Paní Sedmihlaváčková (Simona Peková), Otesánek (Roman Blumaier), Královský posel a trubač (Zdeněk Junák), Král Bohouš XII. (Miloš Maršálek), Princezna Natálka (Kateřina Liďáková), Kouzelník Semtamtrik (Marek Příkazký)
Napsal: Vladislav Kracík
Dramaturgie: Hana Hložková
Hudba: Mario Buzzi
Režie: Hana Mikolášková
Natočeno: 2013

Ne náhodou vám tohle vyprávění může připomínat Velkou pohádku doktorskou od Karla Čapka. Protože ho Vladislav Kracík ctí, rozhodl se napsat svůj rozhlasový text v podobném humoristickém duchu. Jak se mu to povedlo, to už můžete posoudit sami.

Další hry, četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související