Varovala jsem kamarádku, aby nedopadla jako medvídek koala. Omeletky Haliny Pawlowské

29. leden 2022

Omeletky dnes mají speciální náplň. Halina Pawlowská ji umíchala z hříchů.  

K sedmero smrtelným hříchům patří i lenost. Já mám jednu strašně línou kamarádku. Je tak líná, že kdyby u ní doma hořelo, tak dokud by plameny neolizovaly postel, ve které by ležela, tak by si řekla: ”Ále, to nějak dopadne!”

Já často kamarádku buzeruju a dávám jí za příklad medvídka koalu, který se dokáže tak přežrat, že spadne z větve a líně leží kdekoliv, kam spadne, až ho přejede auto. A když moje kamarádka můj argument slyšela, tak řekla: “No a co, stejně jsem pořád nějaká přejetá!”

Nevěrní muži a nevěrné ženy

Uvědomila jsem si, kolik velkých osobností bylo nevěrných. Nevěrný byl král Jindřich osmý, kvůli němu vznikla nová církev. Nevěrný byl Stalin a jeho žena se zastřelila, nevěrný byl Lenin a žil dohromady s Krupskou a svou francouzskou milenkou, nevěrný byl Bill Clinton. Nevěrný byl Zeus! A proto jsou zřejmě nevěrní všichni muži světa!

No… tak by mohla znít má poslední věta, ale … upřímně řečeno, rozum mi říká, že ti nevěrní muži, aby mohli být nevěrní, tak musí mít s kým! S kým? No přece s nevěrnými ženami!

V Omeletkách se dozvíte, v čem nejvíc hřeší Martina Hudečková. Uslyšíte povídku Namydlená od Reginy Krchňákové. Halina Pawlowská přečte svoji povídku O ptáku Ohniváku a prozradí recept na hříšně úchvatný pusinkový dort.

Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.  

Spustit audio

Související