Vánoce u Maurerů chystá dcera

13. prosinec 2014

Kuchařský talent Anička zdědila jednoznačně po otci Pavlu Maurerovi. A je zárukou, že si na bramborovém salátu pochutná celá rodina.

Milovník dobrého jídla Pavel Maurer už 17 let vydává nezávislého průvodce tuzemskými restauracemi. Je taky zakladatelem každoroční velké prezentace českých podniků Prague Food Festival. Bez své ženy Moniky by to ale nezvládl.

Ženská výkonnost v rodině je nadprůměrná

Jako bývalý novinář a ředitel reklamní agentury má Pavel Maurer spoustu zkušeností a samozřejmě úžasných nápadů. Exekutivu ovšem ponechává na svém výhradně dámském týmu v čele s manželkou Monikou.

Ač bývalá letuška, je to právě ona, kdo stojí nohama pevně na zemi a redukuje výšiny, do kterých její muž občas vzlétne. A co se týče vaření, tak absolutní jedničkou v rodině je 23letá dcera Anička. Z hlasu jejího otce se pýcha táhne jako karamel…

Chutě národa změní současní teenageři

Ani nezávislé hodnocení úrovně a chutí, které nabízí svým hostům české a moravské restaurace, neovlivní zaběhnuté tradice. Svíčková, řízek, vepřo-knedlo a guláš se z předních míst popularity zřejmě posunou až v generaci dnešních puberťáků.

Pavel Maurer tak soudí podle svého 13letého syna. Na českou klasiku si prý rozhodně nepotrpí.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio