V pubertě jsem byla sama sobě největší překážkou. Svoje trápení jsem vložila do divadla, přiznává herečka Eva Leinweberová

6. září 2022

Exceluje v seriálu Osada, jehož druhou řadu právě točí v Nižboru. „Je to taková vzpomínka na moje dětství,“ říká herečka. S kterou českou herečkou si ji pletou? Jaká byla její nejdivočejší herecká proměna? Proč je patronkou projektu Pečuj doma?

„Moje herectví začalo vlastně také u táboráku. Jezdila jsem s rodiči do osady Podskalí v Křenůvkách u Prostějova. Tenkrát bylo chataření únik od komunistické reality a my jsme tady trávili prázdniny u táboráků. Já jsem třeba hrála Lenku Filipovou a dělala jsem, že hraju na kytaru. To byla má první herecká vystoupení,“ vzpomíná s úsměvem Eva Leinweberová.

Divadelní terapie

Divadlo začala hrát v 16 letech. „Procházela jsem velmi složitou pubertou. Sama sobě jsem byla největší překážkou. Byla jsem naštvaná na celý svět. Pro jistotu pořád v opozici. Přitom v hloubi duše jsem byla zraněná a přecitlivělá. Když jsem začala hrát divadlo, tak to pro mě byla vlastně taková terapie, svoje trápení jsem vložila do hraní, které mě velmi bavilo,“ uzavírá herečka Eva Leinweberová.

autoři: Tereza Kostková , mis
Spustit audio

Související