Už v dětství jsem nechtěl být kosmonaut, ale táta. Herec Karel Zima se těší na dalšího potomka

21. duben 2023

Za sebou má premiéru inscenace Bavič a před sebou příchod dalšího dítěte. Je šťastný. „Těším se snad ještě víc než dřív.  Jak člověk stárne, je asi citlivější. Chci si užít každou vteřinu,“ svěřuje se herec. Co mu k inscenaci Bavič řekla jeho žena? Je pravda, že na konzervatoři snědl botu? Jaké má zkušenosti z bulvárem? Je soutěživým člověkem?  

„Chtěl jsem děti už od svých čtyř let. Těšil jsem se na to. Nechtěl jsem být kosmonaut, policista nebo popelář, ale táta a manžel. Pro mě nebyla krásnější představa, než že se moje žena bude jmenovat jako já a bude mít prstýnek. Bylo z říše snů, že půjdu po ulici, malý človíček mě bude držet za ruku a řekne mi - tati. Pamatuju si u svých dětí na všechno. Třeba na první smích u Agáty. Týden jsem z toho byl vedle,“ vzpomíná herec.

Narození dítěte je před ním, premiéra hry Bavič čerstvě za ním. „Není to prvoplánová a laciná komedie, při které si lidi nebo herci odpočinou. Já prakticky neslezu z jeviště. A do toho miliarda textu. Výzva to byla. A poprvé jsem si uvědomil – pojďme zúročit to, co mám za sebou. Snad se to povedlo,“ doufá Karel Zima.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související