Úterý: Jak vypadám, takový jsem

7. květen 2013

Umíte podle vzhledu člověka odhadnout, jak se bude chovat? Máte zkušenost s tím, že se duše člověka, jeho charakter vtiskne do jeho tváře? Prozradí vzhled člověka, tvar obličeje, výška postavy, tzv. co je zač?

O lidech s plnoštíhlou postavou se říká, že bývají dobrosrdeční, milí, v životě spokojenější, málo vznětliví. Naopak vysocí a hubení lidé působí prý odtažitě, uzavřeně, bývají nespokojení sami se sebou, na ostatní umí být nepříjemní. Z vlastní zkušenosti ale víme, že to nikdy není takto černobílé. Na druhou stranu je zřejmé, že se lidé zabývají tím, jestli vzhled člověka dokáže napovědět něco o jeho povaze, jádru, vnitřním světě, a také to, jak se k nám bude chovat. Vzpomeňte na vaše blízké, přátele, kolegy, zkuste si vybavit jejich obličeje. Možná zjistíte, že jsou si někteří podobní vzhledem, a zároveň mají podobné povahové rysy. A možná se přistihnete, že si podvědomě za přátele vybíráte podobné "typy". Na vaše zjištění se těšíme v Noční lince.


Vaše příběhy volejte Terezce na telefonní číslo 731 800 900.


Spustit audio

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.