Umím si za něčím stát. Kvůli Indiánskému létu jsem si doma dupla, přiznává Klára Issová

22. červen 2020

Pro film Anděl Exit se ostříhala dohola. Pro Indiánské léto si nahá lehla do vany plné jablek. Je něco, co by pro film nikdy neudělala? „Těžko říct,“ odpovídá herečka.

„Všichni mi predikovali něžný princezny, tak já se svěřila Vladimíru Michálkovi, že bych chtěla jinou roli. A on mi nabídl tuhle drogově závislou,“ vzpomíná na snímek Anděl Exit.

„Nechtěl mě nechat ostříhat, ale já mu řekla: Jestli mě nenecháš ostříhat, tak já do toho filmu nejdu. Občas si za něčím umím stát,“ tvrdí v Blízkých setkáních herečka.  

Léto se Sašou

Účast na úspěšném filmu Saši Gedeona si Klára Issová taky vydupala. „Tenkrát jsem byla vybraná do Indiánského léta, ale i do pohádky, kterou dělala ČT a vkládala do toho obrovské finance. Rodiče se přikláněli k té komerčnější záležitosti, ale já cítila, že ta cesta je pro mě se Sašou. Dupla jsem si u rodičů a rozbrečela se.“

Bylo to prý dobré rozhodnutí. „Od té doby se trošku tímhle směrem rozhoduju. Ono je jedno, jak velký rozpočet na ten film je a kdo za ním stojí, ale já v něm musím cítit pravdu a hloubku.“

Zanevřela na divadelní svět? Probíhají u nás castingy jinak, než v zahraničí? Je představení, na které ráda vzpomíná? Co teď točí?  Je pro ni zahrada starost nebo radost?

autoři: Tereza Kostková , eh

Související