Tomáš Verner bude otcem. „Chtěl bych být připravený, ale vlastně nevím, na co“

21. srpen 2020

Je nedočkavý. „Už aby to bylo, ale to dítě se musí dopéct. Teď je období těšení.“ Tak popisuje v Blízkých setkáních čekání na syna Tomáš Verner.

„Někteří z mých přátel mě příjemně podporují v tom, že dítě je to nejlepší na světě. Další mi říkají: připrav se na velké změny. Chtěl bych být připravený, ale já vlastně nevím, na co se mám připravit. Někdo říká, že to bude báječný a největší radost na světě, druzí říkají: zodpovědnost, starosti, nevyspíš se, stojí to spoustu peněz, kde na to vyděláš, krasobruslení dnes nenese… Takže teď se s tím vnitřně peru, ale zároveň se strašně těším,“ svěřuje se Tomáš Verner.

Na ženu čekal 12 let

Jeho žena Tammy je taky bývalá krasobruslařka. Je to Američanka, která má thajské rodiče. Kde se spolu seznámili?

„Potkali jsme se v roce 2006 na Mistrovství světa a Tammy vůbec netušila, že existuju. Já se platonicky zamiloval, ale hned mi došlo, že to není moje liga, přestože jsem si o sobě myslel docela dost. Neoslovil jsem ji. Potkali jsme se 12 let nato v Kalifornii, zašli jsme si na večeři a z přátelství se stal vztah,“ popisuje krasobruslař.

Co se mu vybaví při vzpomínkách na dobu největší slávy? K čemu jsou poháry? Na co myslí krasobruslař, když vyjede na led? Co bude dělat v padesáti letech?

autoři: Aleš Cibulka , eh

Související