Tobogan je přímo hvězdný! V planetáriu slaví 3000. díl Meteoru i s Járou Cimrmanem

20. březen 2021

Dnešní Tobogan vysíláme z pražského planetária a tematicky slavíme další sobotní pořad – Meteor, který právě dnes zazněl po tří tísící. Hosté jsou tvůrci a moderátoři Meteoru Petr Sobotka, Kateřina Březinová a herec Jaromír Meduna, jehož hlas můžete v pořadu také slyšet. Moderuje Aleš Cibulka.

Jak je dlouhý světelný rok se všeobecně ví. „Jak je ale dlouhý uherský rok?“ překvapuje Aleš Cibulka hosty dnešního Toboganu. Jsou jimi kolegové, kteří připravují další sobotní pořad: Meteor. 

Když se spojí věda se zábavou

A důvod je jasný, všichni se potkali, aby oslavili 3000. díl populárně-vědeckého magazínu. 

Lze spojit vědu a zábavu? Určitě. Nemůže chybět ani Jára Cimrman, který je s Meteorem také spojován. Jaromír Meduna v roli Cimrmana přednáší o stavbě silnic z Blaníku do čtyř světových stran.

Co je to rosomák? 

V Toboganu vždy na konci zaznívá závěrečná soutěžní otázka. Co je to rosomák, když to není pták? Můžete napsat na adresu tobogan@rozhlas.cz

Hoří kometa, když letí? Jaké chyby našel Petr Sobotka v písních, které v Toboganu zazněly? Jak dlouhý je světelný rok? Jaké dosud neobjevené zásluhy má Jára Cimrman v oblasti dopravy? Znáte pedagogické úspěchy Járy Cimrmana?

autoři: Aleš Cibulka , mka
Spustit audio

Související