Sudy sádla, bečky brynzy, klobásy a uzené kýty. Tak má vypadat správná rezerva. Omeletky s Halinou Pawlowskou
Lidé mívají rezervní klíče, pneumatiky nebo plány. „Můj tatínek ale chápal pod pojmem rezerva jídlo – sudy sádla, bečky brynzy, hory másla, klobásy, uzené kýty, nakládaná vejce, kopce brambor, pytle sušených hub, pětilitrovky zavařenin a kýble medu… A já? Já jsem po něm,“ přiznává v dnešních Omeletkách Halina Pawlowská. Uslyšíte povídku Jiřího Čutky O trakaři a krávě a dozvíte se recept na podkrkonošskou houbovou polévku.
Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.
Související
-
Z Číny jsem chtěla utéct do Čech a na kolenou prosit o řízek. Omeletky s Halinou Pawlowskou
Někdo má rád koláče, jiný škvarky a někdo miluje asijskou kuchyni. O chutích, lahůdkách a všem, co s nimi souvisí, budou dnešní Omeletky.
-
Pranostiky dnes musíme brát s rezervou, ale na Medarda bych věřil, směje se meteorolog Michal Žák
„Je pravda, že ledoví muži dnes už příliš neplatí. Pranostiky se hodně změnily,“ vysvětluje meteorolog v Blízkých setkáních na Dvojce.
Nejnovější hry a četba
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka