Stand-up v podání Ester Kočičkové: Už jsem stará páka. Improvizace se dá nacvičit

30. srpen 2019

Dřív byla postrachem. Dnes už moderátorka, zpěvačka a především improvizátorka Ester Kočičková ve vysílání velké skopičiny nevymýšlí. Má ráda svůj klid. 

„Momentální nápady a vnuknutí by se měly respektovat, protože to je opravdu improvizace tady a teď. Ale aby to mělo hlavu a patu, aby se představení hezky zakulatilo, aby se nějak vysvětlily určité motivy a linie, tak se s tím musí umět pracovat. A to se dá učit,“ říká moderátorka. Jejím improvizátorským guru pak byl známý herec Jaroslav Dušek.

Ester Kočičková

Do improvizace se podle ní dá začlenit všechno. Od vtipných slov, přes spontánní písně až po náhodné tancování. Fantazii se meze nekladou, základem je nemít nic připraveného. Sama se přitom nejvíc uvolněná cítí při takzvaném stand-up výstupu, kdy je sama na pódiu s mikrofonem. „Už jsem stará páka a musím na pódiu pobýt tak 20 minut, abych vyčerpala své sdělení. Vejde se tam ale i více odboček a odskoků.“

Je třeba mít u improvizace sebekontrolu? Doporučuje něco divákům svých výstupů? Co má společného s Chodovem? Co obsahuje její CD? Chybí jí rozhlas či televize?

autoři: Aleš Cibulka , jra

Související