Stan Laurel. Navzdory nevýrazné vizáži rozesmával celý svět

Dnešním oslavencem je filmový komik, ale také scénárista a režisér, jenž přišel na svět v Anglii se jménem hodným amerického prezidenta. Napsal Petr Váně. Další Příběhy z kalendáře můžete poslouchat online na webu Dvojky a v aplikaci mujRozhlas.

Proslavil se však v Americe, kam odešel a kde se svým filmovým kolegou vytvořil nesmrtelnou komickou dvojici. Dnes má narozeniny Stan Laurel, ta drobnější polovička dvojice Laurel & Hardy.

A právě o nich, ale i o jejich dalších spolupachatelích filmového humoru v dřevních dobách kinematografu, o tom, jak vypadal filmový průmysl za časů němé grotesky a co všechno herci museli umět, si budeme dnes, na výročí Stanova narození povídat.

Hrdinou dalších Příběhů z kalendáře bude známý český herec, který byl celý život věrný Národnímu divadlu.

V Příbězích z kalendáře si každý všední den po 12. hodině připomínáme osobnosti, objevy a události v důležitých, ale i málo známých nebo zábavných souvislostech.

Jak můžete poslouchat? Živě, zpětně na mobilu i z počítače

Živě v rádiu na Dvojce, od pondělí do pátku po poledních zprávách. Příběhy z kalendáře můžete poslouchat i zpětně na internetu, všechny díly jsou jako podcast ke stažení. Podcast najdete na webu Dvojky nebo na audioportálu mujRozhlas, který si můžete nainstalovat i jako aplikaci.    

Spustit audio

Související