Sinatrology: Jan Smigmator připravuje koncert k nedožité 100 Franka Sinatry

31. červenec 2015

Sinatrovská mánie zachvátí celé Česko. Pořadatelé přidávají koncerty v Brně a Ostravě. Průběh příprav sleduje i Sinatrova rodina.

Král swingu Frank Sinatra by na konci letošního roku oslavil jubilejní 100. narozeniny. Oslavy na počest hudební legendy se odehrají v celém světě a Česko nebude výjimkou. Koncertní turné s názvem Sinatrology vyvrcholí 12. prosince 2015 v Praze přesně v den narozenin velkého šéfa.

„Jsme v kontaktu se zástupci Sinatrovy rodiny, která naší snahu podpořila. Společně s mými přáteli z hudební branže máme připraven program ve velkém stylu našeho idolu. Sto let, to se nebude nikdy opakovat a moc se na to těšíme,“ doplňuje zpěvák Jan Smigmator, který je autorem dramaturgie.

Přidané koncerty

Špičkový český i mezinárodní swing si v prosinci užijí i moravské metropole. Pro velký zájem o vstupenky pořadatelé přidali koncerty 10. 12. v brněnském Bobycentru a 11. 12. v ostravském Gongu.

„Frank Sinatra má v česku mnoho fanoušků, kteří u tohoto neopakovatelného momentu chtějí být osobně. Děláme vše pro to, aby program byl přístupný co největšímu počtu diváků,“ říká jeden z pořadatelů akce David Salomon.

Sinatrology: program koncertů ke 100. výročí narození Franka Sinatry

40 umělců, 50 hitů

Program bude na všech zastávkách stejný. Na podiu se vystřídá 40 umělců od nás i ze zahraničí, kteří budou osobitě interpretovat více než 50 sinatrovských hitů.

Ze zahraničí dorazí německá swingová hvězda Tom Gaebel, filipínský entertainer Arthur Manuntag, slovenská vibrafonistka Ludmila Štefániková a z Los Angeles přijede zpěvačka Yanna Fabian. Z českých hudebních osobností vzdají Sinatrovi hold swingový zpěvák Jan Smigmator, Pavel Šporcl, Tereza Černochová, Jiří Stivín a další.

Předprodej vstupenek

Všechny umělce doprovodí RTV Big band Felixe Slováčka. Taneční show na míru chystá tanečník a choreograf Pavel Strouhal a jeho ProjectWings. Záštitu nad akcí převzal ministr kultury Daniel Herman. Informace o vstupenkách a předprodejích najdete přímo na webu www.sinatrology.com anebo facebookovém profilu https://www.facebook.com/Sinatrology.

Jan Smigmator připravuje pravidelně pro posluchače Dvojky pořad Klub Evergreen. Záznamy pořadu, který moderuje spolu s Dashou, najdete zde.

autoři: Jan Smigmator , David Salomon
Spustit audio

Více z pořadu