Jan Smigmator

Moderátor

Připravuji a na vlnách Dvojky moderuji hudební pořad Klub Evergreen.

Co dělám v rozhlase:
Ve spolupráci se zpěvačkou Dashou připravuji a na vlnách Dvojky moderuji hudební pořad Klub Evergreen, jehož první díl byl Českým rozhlasem odvysílán na Štědrý den v roce 2011 a od té doby si získal tisíce posluchačů napříč generacemi.

Mimo rozhlas:
Mít vlastní hudební pořad v Českém rozhlase bylo mým snem už v dobách studií na Pražské konzervatoři, kde jsem studoval na oddělení populární hudby a jazzu ve třídě jazzové zpěvačky Evy Svobodové a muzikálového herce a zpěváka Josefa Štágra. Studentské kapesné jsem tehdy utrácel především za cédéčka svých oblíbených zpěváků a orchestrů a díky tomu mám dnes v Klubu Evergreen z čeho čerpat.

Už během studií jsem vystupoval s pražskými jazzmany a nejrůznějšími big bandy, včetně Big Bandu Felixe Slováčka, Orchestru Karla Vlacha, Kentonmania Big Bandu a velice zásadní pro mě byla pětiletá spolupráce s Václavem Hybšem a jeho orchestrem, jehož jsem byl sólistou a také moderátorem tradičních vánočních koncertů. Moderátorské zkušenosti nasbírané v době angažmá v tomto věhlasném orchestru dnes jako bych našel.

Pražskou konzervatoř jsem úspěšně absolvoval v roce 2008 a svůj absolventský koncert odzpíval v doprovodu své kapely a big bandu na pražském Klárově, kde jsem si pro tento účel nechal postavit velké koncertní šapitó. Stejně jako pořad Klub Evergreen v rozhlase, tak i koncert ve velkém hudebním stanu pro mě byl splněným snem. Když si totiž něco opravdu přejeme a jdeme si za tím, sny se plní.

Sledujte nás

Kolegové