S věkem se u mne dostavilo určité osvobození, připouští Marcela Augustová

22. květen 2019

Už řadu let moderuje nejprestižnější zpravodajské pořady České televize. Její jméno mají diváci neodmyslitelně spojené s profesionalitou, krásnou češtinou a také se sportovním účesem.

Krátké vlasy k ní patří už odmalička. „Jen asi ve čtvrté třídě mi maminka dělala štětky, asi deseticentimetrové culíčky. Ale to při česání tak strašně tahalo, že jsem ji nakonec uprosila, že bych radši byla zase ostříhaná,“ usmívá se při vzpomínce Marcela Augustová.

Marcela Augustová

Definitivní konec delším účesům udělalo natáčení silvestrovského televizního pořadu: „S kolegyní Alenou Zárybnickou jsme si zkusily nasadit paruky – platinové a černé mikádo. Aleně slušela obě, mně ani jedno, a to katastrofálně.“

Změny jsou osvěžující

Na rozdí od účesu Marcela Augustová vítá změny, kterým za roky, jež v České televizi strávila, prošlo zpravodajské vysílání. „Technické a formální proměny relace jsou tak obrovské, že je potřeba se pořád něco nového učit. Nemám šanci se v práci nudit,“ říká.

„V redakci patřím služebně i věkem mezi nejstarší. Ale s věkem se u mne dostavilo určité osvobození a říkám si, že i když jsem na obrazovce celý život, tak se vůbec nic nestane, až na ní jednou nebudu,“ říká moderátorka Marcela Augustová

Jak vypadá její běžný pracovní den? Jak se připravuje na nadcházející volební vysílání? A jaká je Marcela Augustová vlastně máma? Poslechněte si celý rozhovor ze záznamu.

autoři: Stáňa Lekešová , and
Spustit audio

Související