Ruka Opuka. Pohádka s Pavlou Tomicovou v roli zlé čarodějnice

24. říjen 2021

Říká si Boženka. Žije v horách jako hodná stařenka a obětavá bylinářka. Jenže v sobě skrývá zlo a touhu ovládnout celý svět. Svého cíle může dosáhnout pouze za pomoci cizího srdce, které bude bít jen pro ni.

Účinkují: Pavla Tomicová, Tereza Císařová, Viktor Kuzník, Klára Melíšková, Vasil Fridrich, Ondřej Vetchý, Martin Písařík, Václav Rašilov, František Čachotský, Pavel Čeněk Vaculík, Petr Čtvrtníček, Renata Kubišová, Aleš Vrzák a Izabela Schenková
Napsal: Tomáš Končinský
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Zvuk: Jitka Kundrumová
Zvukový design: Jan Trojan
Hudba: Barbora Zmeková
Režie: Izabela Schenková
Natočeno: 2020

Když se v království krále Blahodara Copatého pátého a královny Malvíny Vlídné ztratí jediný syn Jakub, řečený Neposeda, nikdo netuší, že jej cesta zavedla do sídla obávané čarodějnice. A že jí má jeho srdce posloužit jako zdroj síly na dalších sto let.

Královští rodiče jsou nešťastní ze ztráty syna a nemyslí už na nic jiného, než na to, kam se mohl zatoulat. Neštěstí a smutek je uvrhne do nezájmu a nečinnosti, a tak postupně zpustne celé království.

Když se ze záchranné výpravy za princem nevrátí ani šestašedesát rytířů ani statečná zahradníkova dcera Justýna a poddaní houfně opouštějí tohle ztracené království, napadne královnu s králem, že by se na záchrannou výpravu měli vydat oni sami. Nikdo jiný už totiž nezbývá...

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související