Říkám své dceři: Buď holčičkou! Ale je mi až strašidelně podobná, vtipkuje šťastný otec, hudebník David Kraus

22. září 2022

„Doktor mi ji ukázal ještě v bříšku. Dnes po roce a půl mi doma pobíhá osobnost, která je mi až strašidelně podobná. Až jsem vyděšený, aby tam ten Kraus nebyl celý,“ směje se. Co provedla malá Esterka doma v kuchyni? Jak muzikant prožívá její domácí řádění? Má krásné zážitky se svojí romskou kapelou? Umí romsky? Má pocit, že se svět zbláznil? Hladí ho rozhlas po duši?

„Modlím se, aby tam z té její jemné maminky něco bylo, ale zatím to vypadá jako prohraný souboj,“ žertuje hudebník. „Včera jsme objevili nějaké staré fotky, kde je mi deset let, a sám se úplně lekl. Říkám jí: Holčičko, buď holčičkou! Ale vidím v ní sám sebe v holčičím provedení.“

David Kraus

„Kromě toho dostala Esterka do vínku takový hlas, že já jsem proti ní žabař. A má obrovský rozsah. Nikdy jsem nic tak hlasitého neslyšel. Moje partnerka poslouchá a já se občas vypínám a chodím doma se sluchátky,“ vypráví.

„Chlap není na kontakt s dítětem od přírody tak dělaný,“ říká přesvědčeně. Ale jsme moderní rodina a já se snažím, co to jde. Hodně jsem se našel v kuchyni. To je moje záchranná stanice a začal jsem vařit, přestože jsem nikdy nevařil, uzavírá David Kraus.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související