Pusťte si na Dvojce novou show Polední sirény! Mění se i časy některých pořadů

11. červen 2021

Na Dvojce můžete poslouchat od pondělí do pátku novou polední Lady Talk Show s Jitkou Asterovou, Sandrou Pogodovou a Lindou Finkovou. Čekají vás humorné komentáře k dění na naší planetě v podání tří nepřehlédnutelných osobností. Změny nastávají i ve vysílacích časech některých pořadů. 

Čtěte také

Jitka Asterová, Linda Finková a Sandra Pogodová servírují posluchačům k obědu dobrou náladu okořeněnou špetkou informací. Užijte si hodinku s dámami, když jsou zrovna v nejlepším. Tak jako mýtické Sirény lákaly námořníky na útesy, naše rozhlasové sirény vás v poledne přivábí k rádiu. 

Polední sirény poslouchejte kdykoliv a kdekoliv

Poslouchat můžete od pondělí do pátku živě nebo jako podcast zpětně ZDE na našem webu. Všechny díly najdete v aplikaci Českého rozhlasu mujRozhlas, posledních 50 dílů ve všech ostatních mobilních aplikacích. 

„Udělat dobrou talk show je v rádiu pravděpodobně ta nejtěžší disciplína vůbec. O to složitější, když se vysílá denně. Proto přeji našim Sirénám nekonečný proud nápadů, humoru a hlavně výdrž! Věřím, že budou servírovat posluchačům k obědu samé delikatesy,“ komentuje start Poledních sirén šéfredaktor Dvojky Ondřej Nováček. 

Polední sirény Jitka Asterová, Linda Finková a Sandra Pogodová

Příběhy z kalendáře zazní nově od 17 hodin

Jaké další změny nastanou v programu Dvojky od 14. června? Vaše oblíbené Příběhy z kalendáře se přesouvají na 17. hodinu. Populárně naučný formát se v nezměněné podobě přesouvá na podvečerní čas a nabízí tak prostor pro soustředěnější poslech.

Srdcovky od Dvojky se rozšiřují na 18.30 až 19.50.

Historie českého zločinu se posouvá na 18. hodinu

Kde na internetu poslouchat Historii českého zločinu

Populární pořad Historie českého zločinu můžete poslouchat zpětně na internetu. Na webu Dvojky, v mujRozhlas a v ostatních podcastových aplikacích. Náš tip: jako podcast můžete poslouchat i mimořádnou sérii Kriminálka

Pořady, které jste dosud slýchali ve všední den od 18.30, se přesouvají o necelou půlhodinu a nově budou začínat už od 18.04. Můžete je poslouchat živě nebo zpětně na našich stránkách a také v aplikaci mujRozhlas.

Hajaja začne později, pohádku děti uslyší od 19.50

Hajajovy pohádky na dobrou noc na Dvojce uslyšíte ve stejný čas jako na Rádiu Junior, známá znělka zazní v 19.50. Pohádky si můžete pustit i zpětně na internetu

Pokud jste si oblíbili Muzikál Expres a Klub Evergreen, pusťte si Dvojku již v 19 hodin a do příjemných melodií se můžete zaposlouchat až do 19.50.

Kolotoč bude pokračovat v neděli

Končí podvečerní Kolotoč. Tento pořad v dobách předinternetových přinášel mix zajímavostí. V éře snadno dostupných informací tato role postupně ztrácela význam a Kolotoč se změnil v běžný proud rozmanitých příspěvků. Obsahově se tak nelišil od Odpolední Dvojky. Proto Kolotoč ve všední dny končí, značka ale zůstává zachována v programu Dvojky prostřednictvím speciálního Nedělního kolotoče Michala Jagelky.

Další změny nastanou ve víkendovém ránu od 3. července:

  • Nedělní Dobré ráno se zkracuje na dvě hodiny, začne v 6.00, končí v 8.00
  • V neděli mezi 5. a 6. hodinou budeme reprízovat Stříbrný vítr
  • V sobotu mezi 5. a 6. hodinou zařazujeme nově reprízu My dva a čas
Spustit audio

Související

  • Polední sirény

    Užijte si hodinku s dámami, když jsou zrovna v nejlepším.  

  • Blízká setkání

    Tereza Kostková a Adéla Gondíková vedou rozhovory s hosty, které znáte, anebo které stojí za to poznat.