Dva v Africe

26. březen 2014

Nejen zábavná talkshow.

Jiří Suchý a Jiří Anderle posluchače uvádějí do noblesního a atraktivního interiéru pražské Pelléovy vily mezi africké masky a sošky předků. Jedinečná sbírka starého afrického umění, doplněná současnou grafikou a malbou Jiřího Anderleho, vytváří ideální prostředí pro vyprávění o cestách napříč světem, životem i duší.

Právě v tomto výjimečném prostředí si obě legendy moderní české kultury - světoznámý malíř a zpívající herec a básník - povídají se svými hosty nejrůznějších profesí. Kdybychom měli vyjmenovat všechny kdo se tu v uplynulých letech vystřídali, byl by to dlouhý seznam. Snad postačí, uvedeme-li jmenovitě spisovatele Zdeňka Mahlera a Arnošta Lustiga, herce Milana Lasicu a Petra Nárožného, grafika Jiřího Slívu, "rosničku" Alenu Zárybnickou, onkologa Josefa Kouteckého či filmového režiséra Jiřího Krejčíka.

Ctižádostí pořadu je, aby své posluchače bavil a s pomocí humoru posiloval chuť žít. Protože však humor nejsou jen vtipy a veselé příběhy, ale je to především postoj ke světu, pokaždé se dotkne i témat vážných, která provázejí každý lidský život.

Historie:
Zásluhou Nadace Milady a Jiřího Anderlových a Městské části Praha 6 byla v roce 2003 otevřena pražská výstavní síň Galerie Anderle. Pořad Dva v Africe v Český rozhlas natáčí od roku 2005. Od roku 2007 má pořad prodlouženou stopáž (z původních 25 na 53 minut). Do konce roku 2009, kdy bylo vysílání pozastaveno vzniklo na 5 desítek vydání. Do vysílání Českého rozhlasu 2 se pořad Dva v Africe znovu vrátil v lednu 2012.

Spustit audio