Pracuju jen dopoledne. Odpoledne mám vyhrazené pro život, pochvaluje si herec a režisér Antonín Procházka

7. březen 2024

„Měl jsem rád Miroslava Horníčka a zjistil jsem, v čem byl mladý. On byl pořád zvídavý. Myslím, že dokud člověka neopustí tahle zvídavost, tak zůstává psychicky zdráv,“ soudí herec, režisér a autor. Jaké má vzpomínky na Oldřicha Nového a Miroslava Horníčka? Se kterým hollywoodským režisérem se setkal? Má herecké vzdělání? A na co by pozval?

„Ráno se probudím, bolí mě noha a to je blbý. Ale zuby mě nebolí. Mám pocit, že čím jsem starší, tím jsem zdravější. Nevím. To prý bývá těsně před smrtí, že vám nic není,“ směje se.

„Celý život dělám pořád stejné věci. Jsem hodně konzervativní. Pracuju třeba jen dopoledne. Píšu a zkouším jen dopoledne, odpoledne mám vyhrazené pro život a dělám věci, které mě baví a které vlastně dělat nemusím,“ popisuje Antonín Procházka. V noci v žádném případě nic nepíšu a nedělám nic intelektuálního. Jenom zvěrstva," chechtá se.

„V kondici mě udržuje taky to, že neustále pracuju mezi mladými lidmi. A to je důležité. Často režíruju muzikály a to musí dělat jen mladí, protože starý člověk už by to jeviště nepřešel,“ odtajňuje svůj recept na mládí herec a režisér v Radiocafé Vinohradská 12.

autoři: Tereza Kostková , eh

Související