Pořád bojuji s tím, být in. Omeletky Haliny Pawlowské
Dnešní Omeletky jsou naplněné novými trendy. Od Haliny Pawlowské se dozvíte, jak být in. A protože in je v těchto dnech i velikonoční nádivka, přidáme recept.
Podstata módních trendů je, že se pořád mění. „Od začátku 20 století platí, že in je člověk mladý, krásný, úspěšný, zdravý a bohatý. A když takový není, má to předstírat, což je těžké. Do pojmu krása patří bohužel i štíhlost, takže já pořád bojuji s tím být in. Když jsem jednou zavolala do společnosti pro pomoc lidem s nadváhou, tak mě paní přerušila se slovy, ať chvíli počkám, že jí upadla čokoláda.“
Když do lesa, tak v zelené
Heidi Janků je trendy, protože vypadá svěže a mladě a tak jí zavolala Halina Pawlowská. „Já jsem trošku konzerva. Než zjistím, co je na jaře in, tak to začnu nosit na podzim, kdy to už trendy není,“ přiznává Heidi Janků. „Navíc jsem pořád v lese.“ Takže trendy barva – zelená.
O Velikonocích je in konzumovat velikonoční nádivku. „Každý má tu svoji. Moje nádivka vyšla v kuchařce a od několik známých jsem slyšela, že měla úspěch.“ Halina Pawlowská se s tématem jak být in rozloučila slovy klasika Karla Havlíčka Borovského. Kdysi řekl: Pokud je móda v šose a čepici, módníkům darmo kázat nechci, však ono jich pak nechá módy dost, až bude v módě rozum, poctivost.“
V Omeletkách dále uslyšíte povídku Dana Pazdírka s názvem Segedín na Côte d'Azur. Halina Pawlowská přečte svoji povídku Tak mladá, jak dokážu! O filmové tipy se podělí Václav Šanda.
Show Haliny Pawlowské Omeletky poslouchejte v premiéře ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky každou sobotu a neděli po 12. hodině. Každý díl najdete na stránce pořadu zdarma. Omeletky můžete poslouchat i v aplikaci mujRozhlas, kterou lze stáhnout do mobilu.
Související
-
V zákulisí módní přehlídky je velký stres. Mám ráda vše pod kontrolou, říká Tatiana Kovaříková
Šít umí, ale nemá na to trpělivost. I to o sobě říká úspěšná módní návrhářka. S úspěchem navíc přichází závazek. A kdy si naposledy něco ušila sama?
-
O touze, vášni a chuti shodit pokličku. Omeletky s Halinou Pawlowskou
Dnešní Omeletky mají fascinující náplň. Jsou totiž servírované s touhou. O touze Halina Pawlowská pohovoří s Martinou Hudečkovou. A přidá i recept na své omelety.
-
Se svým šatníkem si hrajte a hlavně kombinujte, radí módní...
Iška Fišárková se řadí mezi naše nejvýraznější módní designéry. V oboru působí již od roku 1988 a za tuto dobu třikrát získala a obhájila prestižní titul Výtvarník ...
Nejnovější hry a četba
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
![slovo_nad_zlato.jpg slovo_nad_zlato.jpg](https://dvojka.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_3x2_mobile/public/images/19c0a47caca04bb76b27ba3edcdf74cd.jpg?itok=1i0_J3I_)
![](https://dvojka.rozhlas.cz/sites/default/files/styles/cro_1x1_mobile/public/images/e2afc965669332fc5318f1eaa402a4b5.jpg?itok=i3X2CUFb)
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.