„Popelku zkoukneme každý rok.“ Monika a Pavel Trávníčkovi u Jana Čenského

2. únor 2020

V roce 2003 jsem zpívala v pěvecké soutěži. Tehdy si mě vůbec nevšiml, říká Monika. V roce 2015 se s Pavlem Trávníčkem vzali a dnes mají tříletého syna.

„Když sháněl šikovnou manažerku do svého divadla, řekla jsem si, že to zkusím. A z práce vznikl krásný vztah,“ přibližuje Monika Trávníčková v pořadu My dva a čas. „Přišlo to samo, ale je pravda, že jsem moc nevzdoroval,“ dodává Pavel Trávníček.

Oba pochází z rodin, kde se hrálo. „Kluci na mě volali: Pojď ven! Ale my museli doma muzicírovat. Pak se mi to hodilo,“ prozrazuje herec. Jeho žena hrála 12 let na harmoniku. A miniharmoničku dostal teď i jejich syn.

Na koni jsem odjezdil všechno sám

Princ tančí s tajemnou kráskou ve scéně z pohádky Tři oříšky pro Popelku – výstava na zámku Moritzburg v Sasku

V pohádkách jezdí Pavel Trávníček hodně na koni. „Poprvé jsem na něm seděl u svého dědy. V Popelce jsme s Libuší odjezdili všechno sami. Byli jsme mladí a netušili, co kůň umí.“

Ve vzájemném kvízu na sebe Pavel Trávníček prozradil, že z českých herců má rád Ivu Janžurovou a Miloše Kopeckého. A Werichovy pohádky. „Ale Tři oříšky pro Popelku zkoukneme každý rok,“ doplnila Monika Trávníčková.

Jak se soutěžilo v Do-re-mi

Pavel Trávníček moderoval také známou pěveckou soutěž Do-re-mi. „Stalo se, že někdo zkolaboval trémou. Asistentka vyrazila do protější restaurace a přesvědčila kuchaře, aby šel zpívat. Přivlekla ho tam, on vyhrál, pak si vzal bílou čepici a šel vařit guláš.“

Co je v divadle čeká v roce 2020? Jak nejraději odpočívají?

autoři: Jan Čenský , zk
Spustit audio

Související