Pohyb mám rád, na legíny nedám dopustit, popisuje nové představení herec Vladimír Polívka

17. únor 2021

Vladimír Polívka je v Dejvickém divadle šťastný. „Mám tam pořád co objevovat. Za stálé angažmá jsem moc rád,“ přiznává v Blízkých setkáních.

Momentálně zkouší představení s pracovním názvem Terapie. „Všechno se hledá, ale příběh je postavený na kontrastu člověka, který se jeví jako blázen, a racionálním světem. Je to docela náročné, protože režíruje Petr Zuska, který je bývalý šéf baletu Národního divadla,“ přiznává Vladimír Polívka.

Na poměry Dejvického divadla se hýbeme opravdu dost, je to takový krok do neznáma. Je tam i několik kliků, což je tady opravdu hodně,“ směje se. „Trochu se bojím, protože mám duet s Veronikou Khek Kubařovou, vítězkou StarDance a skvělou tanečnicí. Ale myslím, že všechno jde, když se chce. Jinak mám pohyb rád, na legíny nedám dopustit,“ dodává s nadsázkou herec.

Premiéra v nedohlednu

„Nemáme samozřejmě zatím termín premiéry. Zkoušky si ale užíváme. Máme radost, že se představení můžeme společně věnovat a pracovat na něm. Navzájem se inspirujeme, hledáme cesty a zkoušíme je. Bude to takové covidové představení s premiérou v nedohledné budoucnosti,“ uzavírá vyprávění Vladimír Polívka.

Jak se mu moderoval pořad Tvoje tvář má známý hlas? Na který filmový projekt se těší? Učila ho maminka česky?

autoři: Adéla Gondíková , mis

Související