Podívejte se na video z Toboganu s hvězdami Divadla na Vinohradech

30. leden 2021

Na pódiu se sešli herci Tomáš Töpfer, Václav Vydra, Pavel Rímský, Ondřej Brousek, Juraj Deák, Šárka Vaculíková, Zuzana Vejvodová, Marek Lambora. Moderuje Aleš Cibulka.

„Mám rád dvě místa. Tím je Divadlo na Vinohradech a Český rozhlas,“ vyznává se ředitel Tomáš Töpfer hned v úvodu Toboganu přímo z pódia.

Hlediště je kvůli epidemii koronaviru bez diváků, ale přímý přenost sledují stovky posluchačů ve videopřenosu. „A mám radost, že se obě moje lásky dnes propojily,“ doplňuje Tomáš Töpfer. 

Vzpomínka na herečku Hanu Maciuchovou

Vzpomínka na Hanu Maciuchovou na pódiu Divadla na Vinohradech

Nemůže se nevzpomínat na herečku Hanu Maciuchovou, která tento týden zemřela a jejíž život je spojený i s Divadlem na Vinohradech.

Noblesní hereckou osobnost připomíná i velká barevná fotografie.

„Její poslední prací tady byla překrásná role ve hře Harold a Maude,“ vzpomíná na výjimečnou kolegyni režisér Juraj Deák, který toto představení režíroval.  

Ondřej Brousek za pianem i dva psi na pódiu

Na pódium přichází i herec a hudební skladatel Ondřej Brousek, aby na piano rozehrál motiv z představení Obchodník s deštěm. A k vyprávění si připojují i Zuzana Vejvodová, Marek Lambora a Pavel Rímský. A přicházejí i Václav Vydra s dvěma velkými psy.

A k ansámblu se připojila i Šárka Vaculíková, která v divadle hraje postavu Lízy Doolittlové.  

Tomáš Töpfer v Toboganu z Divadla na Vinohradech

Pro Václava Vydru je divadlo osobní záležitostí. Hrála tu maminka Dana Medřická i dědeček Václav Vydra. Když do divadla nastoupil, měl pocit, že sem patří. „Ale jsem poslední Vydra, který tu vystupuje,“ říká s nadsázkou. 

Plejáda známých hereckých jmen

Herci vzdávají hold i hercům a kolegům, kteří jsou s vinohradským divadlem neodmyslitelně spojeni. Zaznívají významná jména: Nataša Gollová, Václav Vydra, Otakar Brousek, Dana Medřická, Viktor Preiss, režisér Hillar, Karel Čapek a Tomáš Töpfer zmiňuje i ředitele divadla Františka Pavlíčka.  

Plakát Toboganu z Divadla na Vinohradech
autor: Aleš Cibulka

Související