Petru Vondráčkovi bije srdce stále v rytmu rokenrolu

6. prosinec 2014

Přestože se pohledný sympaťák na prahu čtyřicítky nejvíc proslavil v roli moderátora oblíbené soutěže „Hádej kdo jsem“ a v televizním seriálu „Velmi křehké vztahy“, jeho vztah k muzice trvá už od dětství a zatím ho žádný jiný nepřekonal.

Hostem pořadu Nezatloukat byl 6.prosince, takže první otázka směřovala k jeho pětileté dceři Aničce – v jaké roli jí předešlý večer přinesl mikulášskou nadílku.

Ani anděl, ani čert

Převlekům prý neholduje, ponechal si pouze roli tatínka, ale trochu zdravého respektu z čerta prý dětem neuškodí. Sám se teprve nedávno dozvěděl, kdo k nim chodil jako Mikuláš v době jeho dětství v rodném Ústí nad Labem.

Životem popojíždí (s) Lokomotivou, ale jinak – cherchéz la femme!

Kapela, která odstartovala nejen jeho hudební, ale i hereckou a moderátorskou kariéru, vznikla propojením jak vztahů rodinných, tak i sousedských. Generační výměna sice proběhla, ale Lokomotiva dál úspěšně uhání jeho životem.

Jak se dostal do nekonečného televizního seriálu, za tím hledejte ženu, dokonce jednovaječná dvojčata! Jste zvědaví? Tak si to poslechněte…

Více si poslechněte ze záznamu v iRadiu.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.