Láska je dobrej matroš. Šárka Vaculíková v třídílné romantické komedii o hledání pravé lásky

15. leden 2023

Existuje vůbec pravá láska? Potkávají se dívčí sny s realitou? Odpoví původní rozhlasový seriál Petra Vodičky, ve kterém naivně komické milostné peripetie hlavní hrdinky s gustem glosují nečekaní komentátoři: její deníček (Ivan Trojan), nádražní rozhlas (Jana Stryková) nebo hrdinové akčního TV seriálu (Miroslav Krobot a Václav Neužil).

Osoby a obsazení: Šárka Vaculíková (Veronika), Ivan Trojan (deník), Natálie Drebiščáková (matka), Luboš Veselý (otec), Lucie Polišenská (Dita), Ondřej Rychlý (Dan), Veronika Lazorčáková, Anna Theimerová a Eva Leinweberová (spolužačky Veroniky), Radovan Klučka (kluk a spolužák), Miloš Mazal (tanečník a spolužák), Gustav Hašek (umělec a spolužák), Martina Hudečková (profesorka), Jana Stryková (reportérka a nádražní rozhlas), Jan Meduna (Pavka), David Bergman a Samuel Budiman (děti), Hanuš Bor (pedagog), Jakub Albrecht (dj), Dalimil Klapka (vypravěč), Miroslav Krobot a Václav Neužil (hrdinové z TV seriálu), Tomáš Dianiška (Kuba), Aleš Vrzák (číšník)
Napsal: Petr Vodička
Dramaturgie: Kateřina Rathouská
Zvuk: Filip Skuhrovec
Zvuková spolupráce: Ian Richard Willoughby
Zvukový design: Filip Veret
Hudba: Filip Veret
Režie: Petr Vodička
Natočeno: v roce 2017

„Hlavní hrdinka se jmenuje Veronika Karafiátová,“ upřesňuje Petr Vodička, autor a režisér v jedné osobě. „Je to dívka, která se na začátku rozhodne, že najde pravou lásku, což je naprosto pochopitelné a chvályhodné rozhodnutí, které z ní ovšem zároveň dělá cosi jako pokusné zvíře. My sledujeme její pokus a čekáme na odpověď, jestli onu pravou lásku najde. Otázka ovšem postupně nabývá fatálního rozměru: Existuje vůbec cosi jako pravá láska?“

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související