Pavel Tomeš: 13! Třináct lehce bizarních příběhů, které prozařuje černý humor

Sbírka povídek spisovatele a známého stand-up komika je mozaikou třinácti neobvyklých příběhů, které ne vždy dopadnou dobře. Ale ať už převládne smích nebo smutek, žádná tma není tak temná, aby ji neprozářil černý humor. Varování: Vzhledem k prezentovaným charakterům a prostředí obsahuje četba expresivní výrazy.

Jednotlivé povídky čtou: Gabriel a Michael – Aleš Slanina; Měla babka – Viktor Kuzník; Chrám i tvrz i klub i sokolovna – Aleš Slanina; Jeden den s igelitkou – Viktor Kuzník; Pežot Lux – Aleš Slanina; Facka – Petr Kubes; Chuť mezi řádky – Jana Štvrtecká, Aleš Slanina; Schrödingerová – Viktor Kuzník, Štěpánka Romová; Poklad – Aleš Slanina; Můj fotr byl prepper – Jana Štvrtecká, Petr Kubes, Viktor Kuzník, Štěpánka Romová; Vánoce na Bé dva – Viktor Kuzník; Ruleta – Jana Štvrtecká; Co byste poradil začínajícím autorům? – Aleš Slanina
Připravila: Marina Feltlová
Napsal: Pavel Tomeš
Dramaturgie: Marina Feltlová
Režie: Radim Nejedlý
Premiéra: 30. 1. 2024

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas.
Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Více o tématu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.