Patrik Ouředník: O princi Čekankovi, jak putoval za princeznou. A o všelijakých dobrodružstvích, která se mu přitom přihodila

4. červen 2023

Už jste někdy slyšeli o princi Amadeovi Bubulovi Cypriusovi Dalameusovi Eukylyptu Filipovi? Tedy o princi, jehož pravé jméno bylo příliš dlouhé a který stále na něco čekal? Třeba na pošťáka, listonoše, nosolista, aby mu donesl doporučené psaní. A jednoho dne se přece jenom dočkal! Poslechněte si legrační pohádku Patrika Ouředníka o všelijakých dobrodružstvích prince Čekanky a jeho věrného oře Zagroškudly, kteří se společně vypravili za princeznou.

Účinkují: Alexandra Košťálová, Karolina Kaiserová, Karel Kratochvíl, Marie Helebrantová, Eliška Tomanová, Alexandr Odarčenko, Jaroslav Honzík, Tomáš Staněk, Jiří Konvalinka, Vojtěch Bárta, Adam Rut, Kateřina Hanáčková, Jakub Štěpán, Lucie Kratěnová, Kryštof Hádek, Matěj Křístek, Matěj Morávek, Petra Balá, Václav Březina, Marie Honzíková, Daniela Ivanovová, Tomáš Kotrba, Adéla Kovácsová, Martin Luhan, Zuzana Malá, Michaela Markovičová, Jan Matějek, Martin Matějek, Kateřina Odarčenková, Sofie Paggiová, Radovan Rakus, Magdaléna Rutová, Ladislav Sinai, Alžběta Sinaiová, Petr Smyczek, Miroslav Surma, Johana Špirková, Markéta Štechová, Jiří Švorc, Tereza Tobiášová, Alžběta Tučková, Veronika Tůmová, Alexandra Vebrová ml., Jana Wienerová, Kateřina Wienerová, Nikola Hořejš, Jana Kratěnová, Adéla Štajfová, Eliška Veselá, František Med, Jiří Luhan, Libor Bouček, Jan Převrátil a Gabriela Přibilová
Hudba: Petra Krištofová
Řídí: Jakub Zicha
Aranžmá hudby: Jan Spálený
Mistr zvuku: Tomáš Gsöllhofer
Se členy DRDS nastudovala: Zdena Fieglová
Napsal: Patrik Ouředník
Dramaturgie: Ivan Hubač
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1997

Každý princ, který dosáhl věku šesti let, šesti měsíců a šedesáti šesti dnů má za okamžitou a vysoce naléhavou povinnost vypátrat princeznu! Tolik na chlup je přece princi Čekankovi, který bydlí ve skleněném zámku, který má místo zdí okna. Nemá si s kým hrát a zadoufá, že by si s ním princezna mohla hrát kuličky, mlejn, člověče nezlob se i třeba na schovku, anebo na honěnou! Nezbývá než popadnout svého koně Zagroškudlu a vyjet za dobrodružstvím!

Další hry a četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související