Režná nitka. Pohádka s Oldřichem Víznerem o krejčím, princezně a strašidelném lese

28. květen 2023

Vtipná pohádka o šikovném krejčím, který nechce šít pro vojáky, o rozmarné princezně, která by se ráda vdávala, i o lese plném veselých strašidel. V hlavních rolích Oldřich Vízner, Jiří Sovák, Zlata Adamovská a další.

Účinkují: Ladislav Mrkvička, Oldřich Vízner, Ivana Vondrovicová, Viktor Preiss, Zlata Adamovská, Svatopluk Beneš, Vlastimil Brodský, Jiří Sovák, Josef Patočka, Vladimír Bičík, Oldřich Vlach, Petr Pospíchal a Jan Řeřicha
Napsala: Markéta Zinnerová
Dramaturgie: Eva Košlerová
Hudba: Pavel Pokorný a Minnessengři
Režie: Karel Weinlich
Natočeno: 1977

V zemi tak malé, že by ji za noci přeletěl hlas pasáčkovy flétny, se princezna Radka rozhodla, že chce ženicha. Ale ne ledajakého! Musí mít oči modré jako chrpa, srdce dobré a rozum nesmí mít z vaty. K tomu musí být vysoký, ramenatý a v pase jako nitka. Splní někdo takové požadavky rozmarné a pyšné princezny, která jen sedí doma na trůně a nechá si přinášet dary?

Když se do celého příběhu vloží i krejčí Ondra se svou kouzelnou špulkou režné niti, princeznu její pýcha postupně opouští. A jak by taky ne, když si vyzkouší obyčejný život bez zámeckého pohodlí a falešné přízně ještě falešnějších dvořanů!

Další hry a četby a pohádky poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související