Patricia Janečková: "Pořád mi v hlavě zní nějaká hudba"

8. srpen 2013

Pěvecký talent je sám o sobě málo, když chybí píle a cílevědomost. Nic z toho však neschází Patricii Janečkové, 15leté operní sopranistce, která byla naším hostem ve čtvrtek.

Zpívá od čtyř let a opera ji fascinovala už od malička. Odborníci oceňují její hudební vyzrálost, intonační čistotu a kultivovanost hlasu. Koncertuje a stále se zdokonaluje ve zpěvu.

Hudbu slyší stále
Při přijímacích zkouškách na konzervatoř získala nejlepší hodnocení. Jak se těší na studium? „Moc a bude to jistě krásný zážitek. Ale budu muset víc cvičit. Volnější režim zkoušení třeba i jen jednou týdně je pryč. Ale ráda si zpívám. I jen tak pro radost. Pořád mi v hlavě hraje nějaká hudba.“

Úspěšné CD
Už má za sebou vydání debutového alba, jehož kmotry byli Eva Urbanová a Karel Gott. Vyšlo v exkluzivním balení, jehož součástí byl dvanáctistránkový booklet s textem ve třech jazycích: slovenštině, němčině a angličtině. Není divu, že se velmi dobře prodávalo. „Zlatou desku mi za něj předal Peter Dvorský. Všechno šlo hladce. Další deska by byla skvělá, ale je to docela těžké. O tom, že by byla jiného žánru neuvažuji. I když jsem už párkrát „vyšla z cestičky“, opera mě pořád nejvíc baví.“ Stíhá do toho všeho vůbec být i normální patnáctiletou dívkou a mít své koníčky a záliby? „Koncerty netrvají dlouho. Obvykle jeden den i s cestou. Ve škole mi to šlape také kvůli pochopení učitelů.“

Patricia Janečková se Zlatou deskou, kterou získala za své debutové operní album

Patricia Janečková
je slovenské národnosti, žije v Ostravě. Mimořádně talentovaná Patricia Janečková (1998) zpívá od svých čtyř let a je výjimečným zjevem na současné hudební scéně. Odborná hudební veřejnost vyzdvihuje především její nesmírnou hudební vyzrálost, intonační čistotu a kultivovanost hlasu.
zpěvačka, vítězka soutěže talentmánia
zdroj: osobnosti.cz

autor: eh
Spustit audio