Panna z věže. Pohádka plná písniček podle známého příběhu bratří Grimmů o dívce, kterou vězní zlá čarodějnice

9. leden 2022

Těšit se můžete na Terezu Císařovou, Ondřeje Rychlého, Janu Strykovou, Filipa Kaňkovského a spoustu dalších, kteří v pohádce nejen hrají, ale také zpívají. Texty písniček napsal a hudbu k nim složil známý skladatel Kryštof Marek.

Účinkují: Ondřej Rychlý, Tereza Císařová, Jana Stryková, Filip Kaňkovský, Simona Vrbická-Koptová, Svatopluk Schuller, Lucie Pavlíková, Lenka Zbranková, Lumíra Přichystalová, Jan Szymik, Zdeněk Hruška, Meda Folprechtová, Mateo Klimek, Tomáš Pergl a Nico Klimek
Napsala: Marie Nováková
Dramaturgie: Lenka Veverková
Zvukový mistr: Milan Křivohlavý
Hudba: Kryštof Marek
Režie: Vlado Rusko
Premiéra: 24. 12. 2020

Kačenku, hlavní hrdinku pohádky, vyláká z lesa, kde si hraje se svým kamarádem Kubou, zlá víla. Deset let ji drží ve vysoké věži, ze které není úniku, učí ji názvy všech bylinek a léčivých rostlin, zahrnuje láskou a pozorností.

Zdá se, že Kačence nic nechybí, ale opak je pravdou. Ze všeho nejraději by na vlastní oči viděla les, potok a zvířata, která zná pouze z vyprávění. Opravdu venku číhá na každém rohu nebezpečí a lidé přenáší jen zlé nemoci? Kdo Kateřinu z vysoké věže zachrání? A jaký bude návrat zpět do rodné vesnice?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

autor: Tvůrčí skupina Drama a literatura
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.