Pan Posleda, přítel študáků. Vtipné vyprávění o kouzelné škole s Lubomírem Lipským

22. duben 2023

Komedie ze školního prostředí ve skvostném hereckém obsazení. Pusťte si příběh z jednoho neobyčejného pražského gymnázia, kde studenti svádí souboj s profesory a ve vzduchu jiskří kouzla. Kdo je vlastně tajemný pan Posleda, který se za studenty postaví? Prozradit můžeme, že v podání Lubomíra Lipského se v jeho charakteru snoubí noblesa, humor a laskavost. Uvádíme ke 100. výročí hercova narození.

Hru na motivy stejnojmenné knížky Jaroslava Žáka a Vlastimila Rady pro rozhlas napsala Marta Kussová.
Účinkují: Lubomír Lipský, Ladislav Trojan, Alexej Pyško, Jan Čenský, Dalibor Gondík, Milan Stehlík, Otakar Brousek, Ilja Racek, Marek Libert, Filip Rajmont, Radim Vašinka, Pavel Soukup, Jan Dolanský, Bořivoj Navrátil, Martina Hudečková, Jiří Pleskot, Alois Švehlík, Vlastimil Zavřel, Michal Alexandridis, Libor Bouček a Drahomíra Fialková
Dramaturgie: Ivan Hejna
Zvuk: Radek Veselý
Režie: Maria Křepelková
Natočeno: 1995

Další hry a četby poslouchejte živě na Dvojce a po odvysílání ještě po dobu čtyř týdnů online – na webu dvojka.rozhlas.cz nebo v aplikaci mujRozhlas. Rozhlasové hry i audioknihy jsou k poslechu zdarma, není možné je stáhnout. Některé tituly najdete v prodeji na CD nebo ke stažení v mp3 na webu Radioteka.cz.

autoři: Tvůrčí skupina Drama a literatura , ČRo Dvojka
Spustit audio

Související

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.