P. G. Wodehouse: Případů se ujímá Jeeves

22. srpen 2020

Pětidílný seriál podle povídek britského humoristy. Předobraz a přiznaná inspirace Jirotkova Saturnina.

Účinkují: Jiří Suchý, Lukáš Hlavica, Klára Sedláčková-Oltová, Jaromír Dulava, Tomáš Havlínek
Napsal: Vít Vencl
Dramaturgie: Renata Venclová
Překlad: Jiří Zdeněk Novák
Hudba: Jan Čtvrtník
Režie: Martina Schlegelová
Natočeno: v roce 2017

Když má mladý gentleman rozum, pořídí si komorníka. A když má štěstí, je tím komorníkem Jeeves... Vstupte do staré dobré Anglie plné mladých pánů v kamaších, jejich komorníků, strýčků, tetiček, snoubenek, čajů o páté a prázdnin na venkovských sídlech.

Logo

Britský humorista Pelham Grenville Wodehouse po sobě zanechal na devadesát románových nebo povídkových knih. Vytvořil hned několik oblíbených komických charakterů, z nichž nejslavnější jsou mladý gentleman Bertie Wooster a jeho komorník Jeeves.

Bertie a Jeeves představují protiklady, které se přirozeně přitahují: dobrosrdečný, zajištěný, ale nesamostatný pán a geniální sluha, který svého zaměstnavatele dokáže vytáhnout z každé šlamastyky. Pět dobrodružství z jejich společného soužití dalo základ malému dramatickému seriálu, který autor Vít Vencl pojmenoval podle povídky, v níž se dvojice potkává poprvé.

Jiří Suchý z Tábora jako Bertie (vlevo) a Lukáš Hlavica jako Jeeves

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc ještě týden po odvysílání on-line zdarma na portálu mujRozhlas. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení nebo jako podcast na webu Radioteka.cz.

Spustit audio

Související