Olga Hejná: Zlatý nos

26. červenec 2020

Pohádkové příběhy autorky, která před řadou let vymyslela skřítka Hajaju. Poslechněte si krátké pohádky na dobrou noc plné humoru a jazykových hrátek.

Čte: Josef Jelínek
Připravil: Dominik Mačas
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Jakub Doubrava
Natočeno: 22. října 2018

O malinké babičce, panu Ježkovi a panu Pávovi

Malinká babička má veliké starosti, jak pohostit pana Ježka a pana Páva, kteřík ní přišli na návštěvu. Jak všechno dopadne si můžete poslechnout v pohádce skřítka Hajaji.

Tři hadrové panenky

Byly - nebyly jednou tři hadrové panenky a ty se vydaly na výlet. Jaké dobrodružství je na cestě potkalo si můžete poslechnout v dnešní pohádce skřítka Hajaji.

O té strašné culínské bitvě

Už jste slyšeli o vesnici, která se jmenuje Culín, protože se tam všichni pořád culí a usmívají? Že ne? A o té strašlivé culínské bitvě také ne? Poslechněte si pohádku.

Hela a skřítci paloučníci

O skřítcích paloučnících se toho dosud ví jen velmi málo, snad jen to, že jsou opravdu velmi malí a mají zelené vlásky a ti starší i zelené vousy. Jediný, kdo o nich ví něco víc je Hela z pohádky, kterou vám bude vyprávět skřítek Hajaja.

O babičce Fazolce a dědečku Hráškovi

Babička Fazolka a dědeček Hrášek se mají moc rádi a jeden bez druhého nemohou být. Proto když se dědeček Hrášek jednoho dne ztratí, udělá babička Fazolka všechno pro to, aby ho našla a zase mohli být spolu.

Na návštěvě

Malá Terinka se vydá na návštěvu za rytířem Lopuchem a užijí si spolu spoustu legrace. Vy si ji ale můžete užít také! Schválně si poslechněte dnešní pohádku skřítka Hajaji, kterou jsme pro vás vybrali z knížky Olgy Hejné Zlatý nos.

O městě v hlávce modrého zelí

Paříž, Plzeň, Tokio nebo New York zná každý. My se ale v dnešní pohádce skřítka Hajaji vydáme do města, které ještě nikdo nikdy neviděl. Ptáte se,jak je to možné? Inu je to tak - to město je schované v hlávce modrého zelí?

Co poslouchat při běhu nebo jako kulisu v práci? Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo zdarma on-line ještě týden po odvysílání. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly můžete najít ke stažení na webu Radioteka.cz. Další audioknihy zdarma najdete ke stažení nebo jako podcast na portálu mujRozhlas.

Spustit audio

Nejnovější hry a četba

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.