ODKAZY 15.6. - Vakcínová válka (FILM)

15. červen 2013

Vakcíny a jejich bezpečnost. Očkování stále vzbuzuje kontroverzní reakce. Tisíce lidí na světě vakcíny odmítají. Jaké je riziko, že vakcína ublíží? A jaké je riziko, že ublíží virus, před kterým měla chránit? Jak se na moderní očkovací technologie dívat? Kdo se v tom má vyznat?

Pokud si některou z těchto otázek pokládáte, mohl by vás zaujmout populárně-naučný film s tematikou očkování a vším, co s ním souvisí, s názvem "Vakcínová válka". Film vám nabízíme v rámci ozvěn mezinárodního filmofého festivalu Academia Film Olomouc (AFO) v pondělí 17. června od 18:00. Na otázky, které téma přináší, nebudete sami. Přítomen bude např. ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové a předseda České vakcinologické společnosti - prof. Roman Prymula. Tuto projekci máme povoleno uvést mimořádně si českým dabingem. Bezplatné přihlášky prosíme zasílejte SEM.

Omlouváme se zájemcům z dalších krajských studií, projekce se tentokrát koná pouze v budovách Českého rozhlasu v Českých Budějovicích (U Tří lvů 1) a Praze na Vinohradech (Vinohradská 12). Děkujeme za pochopení.

Mohou opice mluvit?

Odpověď zní kladně. Slyšeli-li jste příspěvek Meteoru, víte, že jde o jinou řečm, než jak ji známe u nás, lidí. Přesto velmi zajímavou. Můžete se na další zajímavosti podívat v přiloženém videu.

Případně zapátrat na stránkách, jež Vám k tématu připojujeme.

Foťák za strnada

Strnad obecný

Děkujeme vám, že pomáháte českým vědcům s mapováním nářečí českých strnadů. Podrobnosti k projektu a interaktivní mapu najdete v našem článku.

autor: Marek Janáč
Spustit audio