Cesta princezny Magdy za láskou. Hajajovy pohádky plné hudby

30. leden 2022

Vydejte se s mlsnou princeznou Magdou do rappového nebo rock-and-rollového království. Možná v něm potkáte prince Elvise a stane se vaší osudovou láskou.

Čte: Bela Schenková
Napsala: Bela Schenková
Dramaturgie: Zuzana Vojtíšková
Režie: Lukáš Hlavica
Premiéra: 29. 4. 2019

Mlsná princezna Magda, která miluje hudbu, se rozhodne najít prince Luboše. Několikrát se jí o něm zdálo: je to krásný muž a hraje na trombón. Musí ho najít, i kdyby měla projít půl světa. A to taky skutečně projde. Navštíví při tom všelijaká hudební království a seznámí se s různými hudebními žánry.

1. část: Magda

Princezna Magda miluje jídlo a zpěv. Nemá ráda matematiku a nebaví ji plnit příkazy královských rádců. Jednoho dne se vydá do světa, aby našla prince Luboše, o kterém se jí zdálo.

2. část: Rock-and-rollové království

Jako první na své cestě navštívila princezna Magda rock-and-rollové království, kde potkala prince Elvise. Jenže domluva s ním rozhodně nebyla procházka růžovou zahradou...

3. část: Rappové království

Když Magda navštívila Rappové království, myslela, že v něm pěstují řepu a zapomněli napsat háček nad „r“. Jenže brzy se ukázalo, že i rap je hudba...

4. část: Magda v opeře

Operní ostrov, kam doplavala princezna s věrným psem Punťou, umožnil Magdě setkání s královskou rodinou a princem Donem Giovannim a jeho bratrancem Figarem.

5. část: Bača

Princezna Magda se doslechla, že Luboš, co miluje hudbu a hraje na trombón, žije ve vysokých horách. Neváhala a vypravila se za ním. Dočkala se ale jen dalšího zklamání.

6. část: Na divokém západě

Při dalším pátrání po princi Lubošovi, co hraje na trombón, se princezna Magda potkala s kovboji - honáky krav. Pobýt na divokém západě bylo trochu nebezpečné, ale i odtud nakonec odjela princezna se psem Punťou ve zdraví.

7. část: Luboš

Zoufalá princezna Magda už přestala věřit, že by svého vysněného prince Luboše našla. Plakala tak mocně, až málem způsobila povodeň. Naštěstí ji zachránil pohledný rybář.

Poslouchejte živě ve vysílání Českého rozhlasu Dvojky anebo ještě týden po odvysílání zdarma na jejím webu. Stránka Hry a četba nabízí mluvené slovo a čtené pohádky na dobrou noc zdarma on-line. Audioknihy nejde stáhnout. Některé tituly může najít ke stažení na webu Radioteka.cz.

Spustit audio

Související