Nela Boudová: Myslím, že jsem skvělá máma

29. květen 2019

„Mateřství mi otevřelo srdce nejen vůči dětem, ale vlastně vůči všem lidem,“ říká herečka, dabérka a autorka dětských knih Nela Boudová.

„Už před dvaceti lety jsem své kamarádce z dětského domova v Plzni říkala: Až ti tam přijde nějaké dítě, o kterém si budeš myslet, že by se ke mně hodilo, dej mi vědět,“ vzpomíná Nela Boudová v Blízkých setkáních. Před dvěma lety si nakonec do pěstounské péče vzala holčičku Sašenku.

Byla to láska na první pohled

Nela Boudová

„Při osobním setkání to bylo jasné do pěti minut,“ vysvětluje. „Byli jsme z ní úplně vedle.“ Její dva tehdy téměř dospělí synové přijali sestru bez problémů. „Teď ji velmi milují a myslím, že to otevřelo i něco v nich a do života je to pro ně jenom dobře.“

„Myslím, že jsem skvělá máma. Dělala jsem to nejlíp, jak jsem uměla. Samozřejmě jsem to mohla asi dělat líp, ale to už neovlivním. U synů, kterým je 18 a 20, je to už jedno, a u devítileté Sašenky se ještě uvidí.“

Co cítila, když navštívila vesnici svého dětství, která musela ustoupit těžbě uhlí? O čem je její poslední knížka pro děti? A jak svoji maminku hodnotí po telefonu její syn Andrej? Poslechněte si záznam celého rozhovoru.

autoři: Stáňa Lekešová , and

Související