Názor, že lidi chtějí jenom ty starý vykopávky, je malinko fosilní, říká Jiří Štědroň

16. červen 2015

Belinda, Džulia, Barbara… Vzpomínáte? Největší Štědroňovy hity měly v názvu dívčí jména. Dnes už jsou to dívky ve věku babiček. A tak se jejich interpret rozhodl pořídit jim moderní outfit. A je háklivý, když se nenosí.

V květnu oslavil Jiří Štědroň 72. narozeniny. Jeho vzhled a kondici ale stále oceňují často i vnučky jeho někdejších fanynek. V podobném stavu se snaží udržet i své velké hity.

Natočil teda své favoritky na CD v nové modernější úpravě. A během živého vysílání pořadu Nezatloukat byl očividně zklamán, že hudební dramaturgie dala přednost těm starším verzím.

Nespokojenost na první poslech

„Já nechci nikoho urazit, ale názor, že lidi chtějí jenom ty starý vykopávky, je malinko fosilní. Zkamenělina,“ stěžoval si přímo. „Je to škoda. Protože ty písničky znějí pochopitelně líp a znějí dnešně.“

Na CD Největší hity tyhle staré pecky nejen nově nazpíval, ale celé je nově zpracoval. Sám je považuje za lepší. „A kdybych vůbec si mohl vymýšlet, tak mám i nové písničky. Ale ty ode mě asi nikdo neočekává,“ povzdechl si.

Plníme Jiřímu Štědroňovi přání. Klikněte na video a poslechněte si jeho nové písničky!

Objevil Laďu Kerndla

„Vy jste moc slušný“, řekl mu prý kdysi režisér Evžen Sokolovský, když hledal zpěváka do hlavní role. „Já potřebuju, aby to bylo víc sprostý“. Jirka si vzpomněl na kluka s drsným hlasem, kterého slyšel zpívat na brněnské přehradě. Koho by tenkrát napadlo, že se z něj vyklube „český Sinatra“ Laďa Kerndl.

Klikněte na video a poslechněte si další novou písničku Jiřího Štědroně!

Zajímají vás další upřímné vzpomínky a poznámky Jiřího Štědroně? Poslechněte si poařd ze záznamu v audioarchivu iRadio.

autor: Hana Švejnohová
Spustit audio

Více z pořadu

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.