„Milá babi a dědo, prosím nejezděte sem...“ Hana Maciuchová vybrala vítěze letní soutěže Čumkarta

V Radiocafé Vinohradské 12 proběhlo za účasti diváků finále velké letní soutěže Nedělního Kolotoče o nejoriginálnější čumkartu z prázdnin.

Soutěž probíhala po celé léto a úkol pro naše posluchače byl jednoduchý: poslat nám reálnou nebo nafocenou pohlednici, korespondenční lístek nebo dopis, zkrátka cokoli, co se posílalo, když ještě neexistovaly SMS, e-maily a Facebook.

Slzeli jsme smíchy

Posluchači nám poslali stovky „čumkartových“ skvostů, které našli doma ve skříních, na půdách, ve starých krabicích. Spolu se svými blízkými si tak oživili zaprášené vzpomínky staré i několik desítek let.

Milá maminko a tatínku, prosím nejezděte sem. Když sem přijedete a když nám něco přivezete, tak to dejte denní službě a hned vodjeďte.

Mnozí nám o osudech svých čumkaret napsali i jejich příběhy. Naši posluchači se díky naší soutěži po letech zasmáli písmenkům, která poslali nebo sami obdrželi před dávnou dobou.

„Převažovaly pohledy a korespondenční lístky od dětí ze škol v přírodě a z pionýrských táborů. Někdy jsme ve studiu až slzeli smíchy nad ještě nezdeformovaným upřímným dětským pohledem na svět. Některé kousky od našich posluchačů byly dojemné,“ zhodnotil soutěž moderátor Nedělního Kolotoče Michal Jagelka.

Vybírala Hana Maciuchová

V porotě zasedli ředitel programu Českého rozhlasu a šéfredaktor Českého rozhlasu Dvojka Ondřej Nováček, vedoucí programu a zástupkyně šéfredaktora Dvojky Kateřina Dvořáková a moderátoři Dvojky Aleš Cibulka a Michal Jagelka.

Ahoj babi a dědo, nedělejte si z toho hlavu, když vám napíšu, že jsem si rozsekl hlavu. Mám tam jeden steh. Ale už je to dobrý, už to necejtím. Můžu všechno dělat. Babi, upečte mi nějaký dort...

Předsedkyní poroty pak byla paní Hana Maciuchová, která svou noblesou celému finále dodala kouzlo a šarm. Posluchači také ocenili její originální hereckou interpretaci nejlepších pohlednic od dětí.

„Cenu by si zasloužili všichni, ale to bohužel není možné. Využila jsem tedy alespoň postavení předsedkyně poroty a domluvila se s panem ředitelem, že udělíme také druhé a třetí, v tomto případě dělené místo. Potěšíme tak hned několik posluchačů. Dobrá věc se podařila,“ svěřila se po skončení finále Hana Maciuchová. Vedle hlavní ceny čeká další oceněné malé překvapení od Dvojky.

Vítězná čumkarta

Vítězem soutěže o nejoriginálnější čumkartu z prázdnin se nakonec stali Alena a Mirek Slončíkovi z Kadaně, kteří nám zaslali vtipná psaní svých dětí, trojčat Adama, Davida a Filipa ze skautského tábora.

Hlavní cenou pro vítěze byl poukaz na luxusní prodloužený wellness víkend v hotelu Alexandria v Luhačovicích pro dvě osoby, který věnovaly Lázně Luhačovice, a.s.

Finále soutěže Čumkarta: dárkový poukaz pro vítěze

Související

Více z pořadu